luni, 31 martie 2014

IUBIȚI Copii.

Omuleții ce o dată apăruți pe lume...au menirea de a te face mai bun, mai blajin, mai sincer, mai fericit, mai copil.
Sunr îngerașii da-ți de Dumnezeu pentru a ne încînta zilele, a ne lungi bucuria, a ne face să zîmbim, să iubim curat, sincer, divin și cu inima.
Sunt ei Copiii - ai căror inimioară pe cît este de mică (biologic vorbind), pe atît este de mare spiritual. Sunt acele făpturi mici, cu ochii mari și plini de entuziasm, dornici de a cunoaște, de a explora necunoscutul, de a însuși arta jocului, de a zîmbi încontinuu....de a visa cu ochii deschiși....de a face lumea din jur mai fericită.
Sunt niște Oameni la fel ca și noi, dar....oameni micuți, curați la suflețel, și ce poartă în piept o inimioară muuuult mai mare decît a restul Oamenilor mari. 
Sunt oamenii - copii.
Îi iubesc, îi iubesc din toată inima mea....cred că nu-i copil în lumea asta de care eu, să nu mă atașez, să nu îl alint, să nu îi admir mînuța micuță și nevinovată care și-o îndreaptă către chipul mamei...ca să i-o sărute, să-i simtă dragostea fără margini și necondiționată.
Iubesc - 
...ochișorii lor ce sclipesc, indiferent că-s albaștri, negri, căprui sau verzi...sunt ochi de copil ce încă nu știu ce-i răul, ce încă nu au văzut nedreptatea, ura, ei nu știu ce-i invidia...ei nu știu ce-i durerea.
Iubesc - 
...năsucul micuț și călduț care-i dornic de viață, respirînd și inspirînd ....viață.
Iubesc - 
...gurița dulce și moale care, Doamne... încă-i necuvîntată, iar cînd începe a vorbi...ți se înmoaie sufletul atunci cînd îți zice pentru prima dată: "Mama", "Tata'', ''Mulțumesc'', ''Mi-e foame''.... cînd te strigă de mii de ori, pentru orice fleac, și este mult prea încîntat cînd vede că îl auzi, și îl chemi să vie spre tine, cînd rîde din plin și cu voce, iar auzindu-l parcă îți dă viață....căci nu-i nimic mai frumos decît un Copil Fericit, alături de mama, tata, alături de familia sa.
Iubesc - 
...urechiușele lui pe care le ciulește de fiecare dată cînd aude vocea Mamei, și își îndreaptă privirea către ea, Mama - fința ce i-a dat viață, ce i-a fost casă și masă timp de 9 luni, și mai apoi o viață întreagă.
Iubesc - 
...piciorușele lor micuți, care la început vor cu nerăbdare să mergă, să se ducă, să se pornească, iar apoi alergi după ei prin casă, parc, ogradă....alergi să-i prinzi din urmă, să-i săruți piciorușele care au prins viață în brațele mamei, iar apoi aceste piciorușe aleargă strigînd în urma lor: "Mami, mami prinde-mă", ''Ajunge-mă Tati".
Iubesc - 
...mirosul pielii lor, care nu-i de la parfum, nu-i de la cremă de corp.....nu. Este miros de copil, miros plăcuuuut, miros de lapte, de flori, miros de îngeraș.
Un copil face familia mai fericită, mama mai frumoasă, tatăl mai mîndru și grijuliu, familia mai unită, plină de armonie și împlinită. 
Iubiți copii, spuneți-le aste în fiecare zi, sărutați-i, îmbrățișații de cîte ori simțiți nevoia, spuneți-le povești, jucați-vă împreună cu ei, cînta-ți împreună cu ei, visați împreună cu ei, adormi-ți alături de ei, colorați împreună cu ei....o viață mai frumoasă, mai vie. Căci ei, sunt darul divin, oferit de către Cel de sus, de către bunul Dumnezeu....așa că fiți voi Îngerul lor pe pămînt, Icoana sfîntă care-i va proteja oricînd, oriunde...îi va ocroti de orice în lumea asta.
 IUBIȚI Copii, venerați-i încontinuu, astfel ve-ți construi comori în sufletul lor, iar dragostea lor pentru voi va fi la fel de nemărginită!!!
 







2 comentarii:

  1. Ma bucur ca iubesti. . .. :) viata, si nu doar.
    -Doar ca sa stii, iubind traim, iar traind dam sens vietii.
    De asemenea doresc sa-ti spun ca: ma bucur ca te numesti Dumitrita!
    Un blog de suflet! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiindca nu-i nimic mai frumos in asta lume decit - IUBIREA.
      In fata ei ma inchin, caci doar ea ne tine pe acest pamint.
      Multumesc pentru gindul tau frumos, senin, placut si care mi-a adus bucurie.
      Asa suntem noi Dumitritele - indragostite de tot ce e frumos.
      Esti minunata, si iti multumesc :) :) :).

      Ștergere