marți, 11 februarie 2014

A ZÎMBI costă?

Cînd avem, respingem. Cînd pierdem, dorim. Cînd distrugem, începem să construim din nou. Cînd dispare, căutăm cu disperare în speranța să găsim ceea ce pierdusem deja demult. Cînd avem de cele mai dese ori nu prețuim, ca mai apoi să ne dorim cu tot dinadinsul să Avem, să mai Avem o dată.....
Cît de banal este Omul acesta cîteodată.
Cît de neînțeles este Omul acesta cîteodată.
Cît de complicați suntem Noi, Oamenii cîteodată.
Și cum să-l mai înțelegi?
Cum să-l mai pricepi?
Cum Doamne să-l pricepi?
Dacă el își dorește atît de mult un lucru încît în momentul cînd îl are....dorința scade...nu și-l mai dorește cu atîta ardoare.
Dacă el construiește în ani și ani o relație frumoasă...și într-o risipă de timp...Distruge, totul, de parcă nici nu a construit vreodată ceva.
Și după asta, cum...cum să îl înțelegi?

Oameni, ceea ce de fapt trebuie să facem noi este să iubim, iubim cu adevărat, cu toată ființa noastră...cu întregul trup și suflet, fără să ținem cont de lucruri neînsemnate, lucruri ce umbresc dragostea.
Nu, să nu țineți cont de răul suferit, uitați-l, 
Nu, să nu urîți, iubiți-vă, 
Nu, să nu dușmăniți, împrieteniți-vă.
Creați comori, nu atît pentru trup, cît pentru suflet...nu atît pentru tine, cît pentru lumea în care trăiești.
Și bucurați-vă de compania unul altuia căci este atît, atît de frumos....și este de neprețuit.
Mulțumiți pentru binele ce vi-l face, răsplătiți cu bine și veți fi la rîndul vostru răsplătiți.
Și nu lăsați pe nimeni să plece fără ca să Zîmbească, căci asta e ceea ce contează cu adevarat în Viață - Arta de a trăi, să știi și să înveți să trăiești zi de zi frumos, mulțumitor și cu Demnitate.
Și.... acum cînd scriu.....poate ar fi banal dar...ZÎMBESC, din simplul motiv că vreau ca cei ce vor citit să îmi zîmbească în semn de răspuns....știu că e puțin și poate pe alături ...absurd...dar oare A ZÎMBI costă? NU....nu vă costă nimic...vreau să faceți asta pentru voi, Oameni frumoși....pentru voi...
secundă cu secundă, 
clipă cu clipă, 
zi de zi, 
an de an....
ÎNTREAGA VIAȚĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu